Potkali se u Kolína, Kutná Hora 31.3.2012

10.04.2012 23:38

Čtyři měsíce utekly jak Straka z Edenu a my opět vyrážíme do Kutné Hory na tradiční bowlingový turnaj družstev, pořádaný kolínskou odbočkou.

V takřka klasické sestavě odjíždíme ráno z Veleně, na dálnici se k nám pak přidává Petr s Danem. Tradiční káva u Mc Donald´s, tradiční nastínění jednotlivých ambicí a pár tradičních vtípků na adresu Pepči a jeho bowlingové koule, co tahá pořád sebou. Kdybychom tak věděli, že za pár hodin to bude on, kdo se bude smát nejvíc. Ale to předbíhám.

Do města stříbra dorážíme před polednem. Plánovaný oběd jsme nakonec místo U Dačických uskutečnili v oblíbené krčmě U Kata. Zde nás také srdečně vítala naše oblíbená dvojice šenkýřů, jejíž jedinou chybou zdá se je náchylnost k barvám rumunským...Nevadí, stejně jsou fajn :-).

Po obědě (Pavel po třech) už naše kroky směřují do herny.

Letošní ročník se zdál být ještě před čtrnácti dny rekordním, co se počtu týmů týče, zafungoval však nešvar, který ,,miluje" každý pořadatel podobných akcí a to odhlášky na poslední chvíli... Jen sám Michal by mohl vyprávět kolik originálních výmluv za poslední dva týdny slyšel... No nevadí. Dvanáct týmů z Brandýsa nad Orlicí, České Třebové, Kolína, Rokycan, Veleně a jednoho hostujícího družstva se vrhlo na dráhy a turnaj vypuknul.

Veleň tedy sestavila tři týmy. Označení áčko, béčko a Veleň junior, záhy vzalo za své. Pepa na dráze osm, jako by chtěl všem dokázat, že když už tu kouli sebou vláčí, tak to sní i umí. Nevím, kde se to v něm vzalo, ale považte, v první hře neuvěřitelných 201, ve druhé solidních 148 a ve třetí nadprůměrných, tuším 180!!!

To naše áčko na dráze číslo dvě prožívalo doslova muka... Mě limitoval zraněný loket, bratra nevím co, takže čest našeho A týmu zachraňovala Jana. Přiznejme, že nebýt jí, skončili bychom hluboko v poli poražených. Takhle z toho bylo solidní páté místo, těsně před Čada týmem, který za námi skončil jen o pár bodíků. Naše juniorka, sbírající zkušenosti pak obsadila místo poslední. Josef se pak stal celkovým součtem třetím hráčem turnaje!!! Jana byla dokonce vyhlášena nejlepší hráčkou uplynulého ročníku!

O místo první si to pak rozdali tradičně Rokycany a Brandýs nad Orlicí. O pouhé tři bodíky byli nakonec šťastnější prvně jmenování.

To byl tedy další ročník povedeného turnaje. Michal již teď uvažuje, jakým směrem dál pokračovat. Ať už to bude ale směr jakýkoli, s naší účastí může počítat!

Závěrečná tiskovka se nesla v klasické pohodové atmosféře. Proběhla výborná večeře, soutěž o nejlepší vlaštovku a také prohlášení našeho místopředsedy, že není v Evropě mnoho lepších plavců než je on a překonání kanálu La Manche je pro něj hračka... Vypadá to na bezva výlet!

 

TATA

F.F!!!

Vyhledávání