Slávistické bowlení, Kutná Hora 2013

25.03.2013 10:59

 

Slávistické bowlení v Kutné Hoře 2013

   Již 6. ročník tradiční bowlingové soutěže, byl očekáván s velkými nadějemi, alespoň podle posledních tréninkových náhozů, a proto se v chladném sobotním ránu vyjíždělo v dobré náladě. Celá naše sestava se jako vždy setkala u  Mc Donald's, kde se po krátké rozvaze také dohodlo rozčlenění našich tři ambiciózních týmů. 1.tým Veleň a pak póvl jedna a póvl dvě. Toto rozdělení jmen ale některé z nás rozhodilo tak, že jsme se dostali do Kutné Hory “zkratkou“ přes Kolín. Naštěstí však vše dobře dopadlo, pokud se nepočítá přejezd jednoho vozu přes zpomalovací retardér. 
   Po té, co jsme se ubytovali v hotelu Semínko, místními nazývaném hotel Mědínek,  jsme vyrazili na bowling. Když jsme dorazili, bylo již vše téměř připravené, takže jsme si stačili jen dát malé občerstvení a šli jsme na věc. Každý ročník se hází tři kola a body v týmu se pak ze všech sčítají. Po prvním kole se bohužel nikomu z nás příliš nedařilo a naše výkony byly podle některých mírnějších vyjádření smutné. Nicméně všichni doufali, že se to změní po krátké přestávce, kdy se týmy na dráhách měnily.  Avšak ani po první a ani po druhé přestávce se výkony nezlepšily, a tak nakonec není o čem příliš psát. Snad jen moje výkony stály za malinkatý potlesk, jelikož jsem si zvedl o dvacet bodů svoje maximum, ale celkový počet uvádět raději nebudu. Každopádně nás po odehrání čekalo vyhlášení a všichni tak něják čekali,  jak to dopadne. Petr (kyják) se dokonce raději odebral podívat po krásných památkách Kutné Hory. Vyhlášeni dopadlo očekávaně, naše týmy obsadily místa v druhé polovině tabulky, konkrétně osmé místo obsadil první tým Veleň (Pavel,Petr,Pepa),jedenácté místo patřilo týmu Póvl seniors (Dana,Jana a Pavel) a dvanácté místo tedy předposlední patřilo týmu Póvl juniors ( Adélka, Hozna a Dan). Naše výkony byly tak špatné, že jediné co nás potěšilo, byla závěrečná tombola, ve které jsme toho vyhráli spoustu.
   Pak už následoval přesun na naše „domácí hřiště“ v restauraci U kata. Bohužel bez našich přátel z ostatních soutěžících týmů. Po návratu kyjáka a mamky z ledové Kutné Hory jsme se mohli začít věnovat hostině v podobě výborného pivka, vína, nealko nápojů a skvělých pokrmů.
Probralo se toho spousta. Za zmínku určitě stojí výzva předsedy k duelu se mnou ve street basketu
jeden na jednoho. Místo a čas se ještě upřesní a budu o něm informovat.
   Návrat do“ semínka“ zpestřil noční běh místopředsedy Satana, jeho hledání v úzkých středověkých uličkách podle ozvěn chorálů,  které stačil při běhu vyvolávat, odchyt a uložení ke spánku.
Když to shrnu, zažili jsme, i přes nedobré výsledky, znovu krásný den a noc v Kutné hoře. Ještě chybí poděkovat organizátorům a těšit se na další sportovní nebo společenské setkání odboček SKS.

 

RedWhiteKG

Vyhledávání