Veleňská pentle 2013 - hřiště Slavoje Veleň 8.6.2013

17.06.2013 11:59

 

 

Rok se sešel s rokem a my jsme se znovu sešli na hřišti Slavoje Veleň, abychom poměřili svůj um v disciplíně tak nevyzpytatelné jako je kopání a chytání penalt.

Startovní pole bylo dávno dopředu obsazeno 64 dospěláky a 32 malými nadějemi do 12ti let. Po nekonečných deštivých dnech jsme všichni netrpělivě vzhlíželi k obloze a modlili se za trochu sluníčka. To se na nás smálo již od ranních hodin, takže nic nebránilo zahájit 4.ročník, snad již tradičního turnaje.

Jako první a jako obvykle nastoupili ti nejmenší fotbalisté a fotbalistky. Některým se míč sotva dokutálel do branky, zato někteří svojí razancí doslova lámali ruce! O tom by mohl vyprávět smutný finalista Vojta Vojtěch, který ve finále sice chytil budoucímu vítězi Honzovi Hlaváčovi penaltu, ale svůj bravurní zákrok odnesl nepříjemným zraněním v podobě naštípnuté kosti na ruce. Finále tak předčasně skončilo a Honza se mohl radovat ze svého vítězství! Každý z účastníků si pak odnesl tašku plnou dárků od našich sponzorů a ti, kdož projevili přízeň ke klubu největšímu, si mohli vybrat suvenýr v barvách nejkrásnějších!
To už se ale přiblížila hodina třináctá. Nervozita stoupala a všichni sroceni okolo herního plánu nedočkavě čekali jakého soupeře jim los přidělí. „Bude to snadná cesta do dalšího kola, nebo si se mnou osud krutě zašpásuje a přidělí mi v prvním kole jednoho z favoritů?“ Mezi ně se jistě řadil, tak jako loni, Martin Hurka. Ten sebou přivedl i svého tatínka, který, ač postižen nepříjemnou povodní na chalupě, nechtěl o účast na turnaji přijít! Další hráč A týmu pražské Slavie Martin Dostál, jistě také pokukoval po metách nejvyšších. Potencionálních vítězů však v herním ,,pavouku“, bylo více.

Jak je však kopání z bílého puntíku zrádné, poznali záhy mnozí z nich. Některým zmařil touho po postupu bravurním zákrokem jejich soupeř v brance, někteří zase neunesli tíhu okamžiku a střelecky selhali. o tom by mohl vyprávět třeba Lukáš Vízner, který překvapivě skončil na kopačkách Petra Tomčišina... Vyhlášený bombarďák veleňského Slavoje ho dokázal z pěti pokusů prostřelit jen jednou! Ale i další favorité opouštěli velké vápno se skleslou hlavou. Předloňský vítěz Roman Černovský, hned v prvním kole, Martin Dostál skončil tuším ve čtvrtfinále, loňský finalista Petr Skala z Kolína také hned v kole prvním...A tak bych mohl pokračovat dlouho.

Prostě momentální forma, někdy i štěstíčko, dovedlo do finále dvojici v podobě Martin Hurka a David Kopecký. Jak penalty dokáží smazat výkonnostní rozdíl, víc demonstrovat nelze. Martin, prvoligový fotbalista, David ryzí amatér...Ve finále však převládly přeci jen Martinovi zkušenosti a pevnější nervy. A to, co se mu nepovedlo loni, letos dokonal. Zde je třeba vyzdvihnout jednu nezanedbatelnou maličkost. Oba finalisté jsou totiž slávisté! Letos tedy bylo již před první finálovým kopem jasné, že pohár nad hlavu zdvihne příznivec barev nejkrásnějších!!!  Vítěznou dvojici, pak na třetím místě doplnil Petr Zouza.

Vítězem však stali se všichni zúčastnění. Ať to byla Adélka Čadová, která se v kole prvním odvážně postavila právě Davidovi, či tradičně pan Alois Nedorost, coby nejstarší penaltový exekutor nebo já, který se tradičně poroučel hned v prvním kole...

Následovalo vyhlášení vítězů, přebohatá tombola, ze které si každý z účastněných odnesl dvě ceny, nezbytná společná fotografie a pak už jen zábava do nočních hodin.

Stejně jako loni proběhla sbírka ve prospěch organizace Donor. Náš sen pokořit loňských 6092 korun se povedl! Díky všem se podařilo vybrat nádherných 6368 korun!!! Děkujeme všem, kteří přispěli! Výtěžek bude slavnostně předán na konci června na celostátním srazu slávistů v moravském Šternberku.

Chtěl bych touto cestou poděkovat všem, kteří se na uspořádání snad povedené akce podíleli, všem našim sponzorům, přátelům od kávového stroje za nelepší presso v životě, kolíňákům za návštěvu, Láďovi Kindovi za bezva video (naleznete ho na YouTube, Veleňská Pentle 2013) atd. atd.

Nashle na dalších slávistických akcích a nebo jen tak na fotbale naší Slavie!!!

TATA

F.F!!!

Vyhledávání