ŽERNOCUP, 1. ročník - 5.10. 2013

07.10.2013 08:52

 

Prosluněné sobotní ráno, přilákalo na hřiště nohejbalového klubu N.C. Žernosecká třináct trojčlenných družstev, aby spolu poměřily síly ve sportu ryze českém, tedy nohejbalu.

Mezi přihlášenými nechyběla ani dvě naše veleňské trojice. Tým A ve složení Pavel Malý st., Pavel Malý ml. a Jarda Švejda ml., tým B pak ve složení Fanýsek, David Kaiser a Pavel (Fanýskův kolega z práce). Ambice obou našich týmů samozřejmě nebyly vítězné, chtěli jsme si prostě tento tradiční sport vyzkoušet a poměřit se s týmy, které pravidelně trénují a hrají.

Výsledky našeho A. týmu tomu odpovídaly, B. tým posílen o Pavla (když se opět nedostavili všichni co účast slíbili) uhráli několik setů a ve vyřazovací části si dokonce připsali cenný skalp v podobě vyřazení trojice pod názvem, mám dojem, Rybníček.

Další výsledky nejsou až tak důležité. Prvenství zůstalo domácím, další umístění při vší vůli dohromady nedám.

Za zmínku jistě stojí i to, že jsme se přímo na kurtu mohli potkat s jednou ze slávistických legend, Dušanem Herdou. Autor 68 červenobílých branek dokazoval, že i ve svých 62 letech nic neztratil nic ze svého fotbalového umu.

Doufáme, že povedená akce podpořená točeným pivkem a grilovanou kýtou bude mít i za rok pokračování. Když budeme pozváni, rádi přijedeme.

 

TATA

Vyhledávání